Karneler internette

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Ocak 2011 07:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

16 milyon öğrenci yarın karne alacak. e-okul sistemiyle veliler, çocuklarının notlarını ve devamsızlıklarını internetten görebilecek

2010-2011 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi yarın sona eriyor. 16 milyon öğrenci karne alacak. Okulla bu yıl tanışan 1 milyon 226 bin ilköğretim birinci sınıf öğrencisi de ilk kez karne mutluluğu yaşayacak. Yarıyıl tatili 14 Şubat'a kadar sürecek. Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı eokul sistemiyle öğrenciler, zayıf notlarını saklayamayacak. Veliler, çocuklarının notlarını ve devamsızlıklarını internetten görebilecek. Notlar aynı anda girilecek, veliler de e-okul sistemine yarına kadar giriş yapamayak.

PERFORMANS PUANI

İlköğretim 1., 2. ve 3. sınıf öğrencilerine not verilmeyecek. Bu öğrenciler artık performans sistemine göre değerlendirilecek ve öğretmenlerinden davranış puanı alacak. Karneler metropol kentlerde olduğu gibi sadece bilgisayar çıktısı olarak dağıtılacak. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun, seviye belirleme sınavlarını (SBS) kademeli olarak kaldırma kararının ardından öğrenciler için yeni bir eğitim düzenlemesi getirildi. Çocuklara okulu sevdirmek için, ilköğretim okullarında haftalık 30 olan ders saati 25'e düşürüldü. Bir ders süresi de 45 dakikaya indirildi. Haftada 4 saat serbest etkinlik için ayrıldı. Bu saatte öğrenciler, sosyal faaliyetlere katılacak ve gezilere gidecekler. Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Başkanı Doç. Dr. Tuncay Ergene de, "Zayıf karneyi krize dönüştürmemek gerekir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber